Hva er EHF Handelsformat

HJELPER BEDRIFTER

FOR Å OPPNÅ VEKST

Din lokale IT - partner

TJENESTE

Elektronosk Handelsformat (EHF)Hva er Elektronisk Handelsformat (EHF) og hvorfor brukes det?EHF er et format for elektronisk fakturering, som kalles Elektronisk Handelsformat.

Visma Mamut støtter flere forskjellige formater. EHF er definitivt det mest vanlige.

Statlige virksomheter godtar ikke lenger at man sender en faktura på papir per brev eller som en pdf-fil via e-post. Nå ønsker også flere og flere virksomheter å motta fakturaer med EHF.

Det offentlige har i dag ca.11 millioner fakturaer pr. år som vil kunne bli sendt elektronisk. Elektronisk sending og mottak av faktura, kreditnota og purring vil spare miljøet for papir og forsendelse av dokumenter med postens fly- og biltransport. CO2-utslippene vil bli mindre, og mengden papiravfall redusert.

 

Ofte stilte spørsmål om EHF

 

Er EHF det samme som eFaktura?

Nei, det er to forskjellige ting som er viktig å skille.

Med eFaktura sendes fakturaer direkte til kunder som har nettbank. Ulempen med eFaktura, sett fra bedriftsperspektiv, er at det er kunden selv som må ta initiativet til å aktivere avtalen via sin bank.

EHF fakturaer er en datafil som ikke sendes til nettbanken, men heller rett inn i mottakers regnskapssystem.

 

Hvordan finner man ut hvem som kan motta EHF faktura?

Man trenger mottakers org. nummer i første omgang. Videre kan en søke opp alle som er registrert som EHF mottakere i noe som heter ELMA registeret.

ELMA registeret er i prinsippet en adressebok over alle som kan motta EHF gjennom aksesspunktet Peppol. Peppol er Difis aksesspunkt, som drives av staten. Vi kan kalle et aksesspunkt som et elektronisk postkontor. En sender fakturaen til et aksesspunkt som sender den videre til mottaker.

Alle kunder som har aktivert mottak av elektronisk faktura vil blant annet finnes i denne listen.

 

Å skrive ut en faktura og sende per post er både dyrt og tidkrevende. Send heller fakturaen direkte til kunden på epost eller send som EHF (Elektronisk Handelsformat). Dette er mulig i svært mange regnskaps-løsninger i dag.
Fakturaflyt


Elektronisk fakturaflyt gir deg et sentralt sted for alle fakturaer, trygt lagret i vår norske sky. Dette gir blant annet raskere saksbehandling, redusert papirforbuk og full sporbarhet. Hos oss kommer du i gang uten store investeringer, og betaler basert på volum. I tillegg kan vi tilby fakturaskanning.

Nedenfor har vi listet opp noen av fordelene med elektronisk fakturaflyt fra Asheim Datapartner IT.


Spar Kostnader

•Ingen kopieringskostnader - fordi ingen trenger å ta lokal kopi av faktura

•Ingen manuell distribusjon av papirfaktura - ingen portokostnader

•Automatisk varsling før forfall – ingen purregebyr og rentenota

•Komplett elektronisk fakturaarkiv - tilgjengelig via internett

•Ingen manuell registrering – 100 % elektronisk klargjort for betaling i nettbank


Bli mer effektiv

•Dokumentene er alltid tilgjengelig fra der du måtte befinne deg

•Ingen bruk av tid til oppfølging og gjenfinning av fakturaer

•Elektronisk dokumentasjon overfor leverandører ved avviksbehandling

•Søkbart arkiv – søk på alle vitale begrep som forefinnes på fakturaen


Få bedre kontrol

•Ingen faktura kommer på avveie eller blir liggende i en skuff

•Integrert distribusjonslogg - tilfredsstiller revisors krav til sporbarhet.

•Full oversikt over alle ”ikke bokførte kostnader” - bedre likviditetskontroll, enkelt å gjøre riktige avsetninger i regnskapet, slik at resultatet for perioden viser alle utgiftene, også de som ennå ikke er godkjent av de ansatte.

•Prokurahåndtering – regel brukeretilgang, hvem som har tilgang til hvilke dokumenter, høyeste godkjenningsbeløp, og oppfølging av spesielle leverandører.


Vi ivaretar din sikkerhet

•Vi lagrer alle prosesserte dokumenter på servere i Norge, Asheim Datapartner IT tilfredsstiller alle myndighetenes krav til søkbar arkiv, sikker lagring, og sporbarhet.


EHF-aksesspunkt

•Asheim Datapartner IT tilbyr EHF-aksesspunkt slik at dine leverandører kan sende EHF-fakturaer (Elektronisk handelsformat) direkte inn i Compello, Visma eller UniMicro.

•Den elektroniske fakturaflyten vil forenkles betydelig ved å åpne for mottak av EHF-fakturaer fra dine leverandører.
KONTAKT DETALJER


Asheim Datapartner

Åslia 51

       5115  ULSET

         

FØLG OSS


Vi er sosiale.

Følg oss gjerne på sosiale medier.

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke nødvendigvis er på kontoret gjennom hele åpningstiden, så det er anbefalt å ta kontakt enten på telefon, epost, eller sende melding for å avtale tidspunkt. Vi tar ikke ansvar, dersom du skulle komme innom og vi ikke er til stede, såfremt vi ikke har en avtale

Nov 02, 2018

+47 970 21196


EHF Elektronisk fakturabehandling


Vi har nå støtte for fremtidens digitale fakturahåndtering –Elektronisk Handelsformat (EHF). Ved å ta i bruk EHF-ordningen kan fakturaer og kreditnotaer sendes og mottas elektronisk, og leses direkte inn i fakturaflyt/ regnskapssystemet.


Spar tid, penger og miljø. Glem alt som heter porto, utskrift eller post. Fordelene ved å implementere EHF-løsningen er mange. Behandlingen av inngående fakturaer blir enklere og raskere, bokføringen av fakturaer blir automatisert, og du vil spare både tid og kostnader via mer effektive rutiner enn tidligere. I tillegg slipper du manuell postgang – EHF er fremtidens postkontor!


En slik løsning krever et aksesspunkt som er formidlingssentralen online for EHF fakturaer, slik at alle bilag blir samlet på ett sted. Vi ordner tilgang til EHF aksesspunkt gjennom å registrere dere hos Elma som er den overordnede «telefonkatalogen» for formidling av EHF fakturaer mellom private og offentlige selskap i Norge.NYHETER & EVENTER


Nye nyheter og eventer finner du i IT-blogg eller FAQ side.

June 16, 2016


ØNSKER DU Å VITE MER?

Kontakt oss for en uforpliktende gjennomgang av dine behov.

Copyright @ All Rights Reserved